W ramach naszej witryny używamy plików cookies, aby zapewnić świadczenie usług na najwyższym poziomie. Jeśli będziesz kontynuować, uznamy, że zgadzasz się na korzystanie z plików cookies na naszej stronie. Możesz w każdej chwili dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies w swojej przeglądarce internetowej. Kliknij po więcej szczegółów. AKCEPTUJĘ

Wyjątkowy obiad na Dzień Kobiet 2024. Jak zaskoczyć partnerkę?

Wyjątkowy obiad na Dzień Kobiet 2024. Jak zaskoczyć partnerkę?
Drukuj Skomentuj

Dzień Kobiet to wyjątkowe święto, które przypada raz do roku. Warto więc sprawić swojej drugiej połówce radość i przygotować coś pysznego do jedzenia. Oto propozycje obiadów na Dzień Kobiet.

Co zrobić na obiad na Dzień Kobiet? Tym będziecie się zajadać


Dzień Kobiet to doskonała okazja do tego, by podziękować swojej partnerce za to, że jest. Warto więc zrobić coś miłego, co wywoła uśmiech na jej twarzy. Z pewnością sprawdzi się nie tylko upominek, ale też samodzielnie wykonany obiad. Co można podać na obiad w tak uroczysty dzień?

 

Sprawdź także: Pyszne i rozgrzewające napoje na zimę - przepisy


Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym z pieczonymi ziemniakami i sałatką z rukoli to zdecydowanie strzał w dziesiątkę dla miłośniczek sosów. To pyszny, prosty w przygotowaniu sycący obiad, którym naje się każdy. Nie wolno zapominać o sałatce czy surówce, dzięki którym danie zyska na lekkości.


Kolejną propozycją, która będzie strzałem w dziesiątkę na obiad na Dzień Kobiet jest risotto z grzybami leśnymi i parmezanem. Zapach tego dania będzie unosił się po całym domu. Gwarantujemy, że kubki smakowe twojej kobiety eksplodują. Jeśli masz problem z kupieniem grzybów, możesz zastąpić je pieczarkami borowikowymi.


Filet z łososia w sosie koperkowym z duszonymi warzywami to coś, co pokochają miłośniczki ryb. Delikatne mięso, aromatyczny, kremowy sos, to coś, obok czego nie da się przejść obojętnie.

 

Czytaj również: Co jeść, jeśli ma się chorą tarczycę? To jedzenie rozwiąże problemy


Makaron ze szpinakiem i serem feta z pewnością posmakuje wegetariankom. Takie bezmięsne danie będzie lekkie, ale pyszne i aromatyczne. Nie żałuj ziół i czosnku – to tylko wzbogaci smak szpinaku.


Autorka: Izabela Nestioruk-Narojek

Skomentuj

Bądź pierwszym, który skomentuje ten wpis!